Sabine

Pindakaas-appelkruimeltaart word je nieuwe verslaving

Met grootmoedersappeltaart is helemaal niets mis, maar zelfs grootmoeder verlangde soms naar een andere punt dan die van haar eigen gebakken appeltaart. Om iedereen even iets anders voor te schotelen is hier daarom de pindakaas-appelkruimeltaart.

Dit heb je nodig voor de topping:

  • 65 gram pindakaas op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 eetlepel lichte bruine suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 30 gram havermoutbloem* 
  • 22 gram havermout
  • snufje baking powder
  • snufje zout

* Je kunt dit zelf maken door 30 gram havermout in een keukenmachine te doen en deze even aan te zetten zodat de havermout fijn wordt gemalen.

Dit heb je nodig voor de appels:

  • 350 gram zoete appels, ontpit en in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels honing
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Dit heb je nodig voor de pindakaassaus

  • 2 eetlepels honing
  • 1 grote eetlepel pindakaas
  • halve theelepel vanille-extract

Let op: deze taart heeft geen bodem. Wil je deze wel? Verdubbel de ingrediënten voor de topping dan en doe de helft in de taartvorm als bodem voordat de appels in de taartvorm worden gedaan.

Zo maak je de topping:

  • Meng in een kleine kom de pindakaas, boter, suiker en honing tot dit met elkaar is vermengd. Voeg daarna het havermoutmeel, de havermout, baking power en zout toe. Meng opnieuw. Plaats het mengsel daarna 30 minuten in de koelkast.

Zo maak je de rest:

  • Doe de appels in een kom en voeg de honing, citroensap, maizena, kaneel en zout toe. Roer tot de appels met de ingrediënten zijn bedekt.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm in.
  • Doe de appels in de taartvorm en haal daarna de pindakaastopping uit de koelkast. Verkruimel dit zo gelijk mogelijk over de bovenkant van de appels. Plaats de taart daarna 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de taart minstens twintig minuten koelen voor serveren. Maar maak voor het serveren eerst nog de saus.
  • Doe alle ingrediënten voor de pindakaassaus in een pannetje op middelhoog vuur. Blijf constant roeren tot het zich met elkaar vermengd. Dit kan soms even duren. Schenk het daarna over de pindakaas appelkruimeltaart voordat je het aansnijdt.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Texanerin