Christel

Het is ook nog eens makkelijk om te maken!

Pasta is zo’n gerecht dat we elke week willen maken. Het Italiaanse gerecht is op zoveel verschillende manieren te bereiden dat het nooit gaat vervelen. Een spaghetti met tomatensaus is overheerlijk en voor een pasta carbonara zijn wij ook altijd wel te porren. Ben jij ook zo dol op pasta? Maak deze pasta met romige spinaziesaus dan eens!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 220 gram ongekookte pasta
  • 400 gram rauwe spinazie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 milliliter kippenbouillon
  • 60 gram roomkaas
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram champignons, in schijfjes gesneden
  • zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Verwarm olijfolie op een middelhoog vuur in een koekenpan.
  • Voeg de knoflook toe en bak dit een minuutje, voeg daarna de chapignons toe en bak deze zacht. Doe de spinazie vervolgens in de pan en laat dit slinken.
  • Voeg de bouillon toe en roer dit door de spinazie. Laat dit ongeveer 2 minuten op het vuur staan.
  • Voeg wat zout en peper naar smaak toe en voeg de roomkaas toe.
  • Roer dit goed door.
  • Voeg de pasta toe en roer dit door de saus heen.
  • Verdeel daarna de Parmezaanse kaas over het gerecht en het is klaar om te eten!

Lees ook: Het favoriete pastarecept van Jamie Oliver: pasta met aubergine, tomaat en ricotta!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Pexels