Desy
30 min.
4 pers.

Lekkere en simpele penne pasta pesto!

Je hebt vast wel eens zo’n dag dat je ontzettend veel zin hebt in een heel smaakvol gerecht, maar dat je eigenlijk geen zin of tijd hebt om heel veel werk in je maaltijd te steken. Dit recept is dan ideaal; hartstikke simpel maar smaakt toch alsof je bij de plaatselijke Italiaan zit!

Dit heb je nodig

  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 300 gram penne pasta
  • een bosje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels eetlepels pijnboompitten
  • olijfolie

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng dit op smaak met zout en peper. Doe olie in een koekenpan en bak de kipblokjes op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en doe hier de basilicumblaadjes in.
  • Kook de blaadjes twintig seconden en zet ondertussen een kommetje met ijskoud water klaar. Haal de blaadjes uit het kokend water en doe ze onmiddellijk in het ijskoude water.
  • Giet de basilicum af en droog het tussen twee blaadjes keukenpapier. Doe de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in een blender samen met een paar eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en blend tot een gladde pasta.
  • Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook en voeg de penne toe. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de kip in de koekenpan, giet de penne af en voeg het bij de kip. Voeg een paar eetlepels van de pesto toe en verwarm het geheel nog even door.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay