Sabine

Heerlijk, die panpizza!

Een pizza uit je koekenpan lijkt niet bepaald lekker, maar het kan wel degelijk! Je zult voor een goede knapperige pizza wel wat geduld moeten hebben; zo moet je de pizzabodem al de avond van tevoren maken. Gelukkig duurt dat maar 2 minuutjes.

Dit heb je nodig voor de bodem:

  • 200 gram broodmeel
  • Driekwart theelepel zout
  • 7 gram gist (Dr. Oetker)
  • 80 milliliter water
  • Olijfolie

Dit heb je nodig voor de toppings:

  • Geraspte kaas
  • Tomatensaus
  • Toppings naar keuze, denk bijvoorbeeld aan champignons, uien, paprika, ham, salami etc.

Zo maak je het:

  • Maak de avond van tevoren het pizzadeeg klaar. Meng de droge ingrediënten in een grote kom en roer dit kort. Voeg daarna het water toe en roer het weer goed. Dek daarna af met plastic en laat minstens 12 uur op het aanrechtblad staan.
  • Haal na de twaalf uur (of nog later, dat mag ook) het deeg weer tevoorschijn. Pak er een koekenpan bij en schenk hier twee eetlepels olijfolie in. Wees niet te zuinig met de olijfolie, deze zorgt er namelijk voor dat de bodem knapperig wordt.
  • Smeer de olijfolie uit over de pan en vergeet de randen niet.
  • Doe daarna het deeg in de pan. Vet je vingers in met olijfolie en verspreid daarna het deeg over de pan.
  • Gebruik daarna een deksel om de pan af te dekken en laat het nog een uur zo staan. Het deeg zal nu nog verder rijzen. Ga ondertussen verder met de toppings.
  • Snijd alle gewenste groentes in kleine stukjes.
  • Haal na een uur de pan weer tevoorschijn. Zet de pan 3 minuten op middelhoog vuur. Draai daarna het deeg om en zet het weer 3 minuten op het vuur.
  • Besmeer het daarna met wat tomatensaus en bedek het met kaas. Leg daarna de gewenste toppings op de pizza en bestrooi de pizza eventueel met nog wat kaas.
  • Plaats de pizza daarna weer in de pan met de bedekte kant boven. Doe een deksel op de pan en laat dit een kwartier opstaan op zacht vuur.

Pizzafan? Bekijk dan ook deze recepten eens: 

Bron: Shetty’s Kitchen. Beeld: Videostill YouTube Jenny Can Cook.