Christel

Wat moet je doen?

Voor de korst:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed een springvorm met de doorsnede van 22 of 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Combineer de ingrediënten voor de korst in een kom en doe het mengsel vervolgens in de springvorm. Druk de koelkruimels plat en verdeel de kruimels aan de zijkanten.
  • Bak de korst acht minuten en laat deze daarna afkoelen.

Voor de vulling:

  • Zet de oven nu op 150 graden.
  • Doe de roomkaas, bruine suiker, bloem, kaneel in een kom en mix dit tot een geheel.
  • Voeg daarna de whiskey en sour cream toe en roer opnieuw tot een geheel. 
  • Doe de eieren daarna één voor één in de kom. Controleer van tevoren of de eieren goed zijn! Blijf continu roeren.
  • Doe de perziken, kaneel en bruine suiker in een andere kom en roer dit door tot alle perziken zijn bedekt met kaneel en suiker .

Voor het kaneelmengsel:

  • Combineer de bloem, bruine suiker en kaneel in een kom.
  • Schenk de gesmolten boter erbij een mix dit tot een kruimelig geheel.

De taart:

  • Schenk ongeveer eenvierde van de vulling in de springvorm. Verdeel hier daarna het grootse gedeelte van de perziken over. Kruimel hierover de helft van het kaneelmengsel.
  • Schenk de rest van de cheesecakevulling over de perziken.
  • Bak de taart vervolgens voor 90 minuten in de oven.
  • Laat de taart daarna 15 minuten in de oven staan om te ‘koelen’.
  • Verdeel daarna de rest van de perziken en kaneelmengsel over de cheesecake en plaats ‘m 30 minuten in de oven. Let op: de oven hoeft niet opnieuw worden voorverwarmd maar laat de cheesecake verder garen op de resthitte in de oven.
  • Laat de cheesecake daarna koelen en zet ‘m vervolgens zo’n zes uur in de koelkast om op te stijven. Spuit daarna wat slagroom langs de randen en de whiskey-perzikcheesecake is klaar om te serveren!

Geniet ervan!

Probeer ook:

Bron: Life Love and Sugar | Beeld: videostill


Pagina 2/2