Christel

Leuk om eens te proberen!

Als het op eten aankomt, willen we alles een keer geprobeerd hebben -ongeacht de calorieën. Hoewel sommigen in de ochtend geen ontbijt weg kunnen krijgen, zijn wij dol op deze vroege maaltijd. Ook bijzondere ontbijtvariaties gaan er bij ons wel in. Zo verorberen we in het weekend graag een ontbijtburrito of een ontbijtpizza. Deze ontbijtlasagne gaan we echter vaker maken voor het ontbijt, want hij is heerlijk!

Wat heb je nodig voor 12 porties?

  • 10 wentelteefjes
  • 12 eieren
  • 80 gram siroop
  • 450 gram ham, in stukjes gesneden
  • 250 gram cheddar kaas, geraspt
  • 250 gram aardappelrasp
  • Boter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter en leg vijf wentelteefjes op de bodem en schenk hier een beetje stroop overheen.
  • Doe de eieren in een pan en maak hier roerei van, bak de eieren niet volledig gaar.
  • Verdeel de helft van de eieren over de wentelteefjes, daarna de helft van de ham en vervolgens het grootste gedeelte van de cheddar kaas.
  • Leg hier de overige wentelteefjes overheen, de rest van de stroop en ham. Verdeel de daarna de aardappelrasp hierover en schenk hier wat olijfolie overheen.
  • Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven. Verdeel daarna de rest van de cheddar over de ontbijtlasagne en bak deze daarna 10 minuten.

Geniet ervan!

Lijkt dit je lekker? Bewaar het recept op Pinterest!

Bron: Food done Good | Beeld: Videostill