Christel

Pindakaas + chocolade + ijs = fantastisch lekker!

Het is ijsweer! Natuurlijk kun je naar de supermarkt gaan om een bak ijs in te slaan of naar de snackbar lopen om een softijsje te halen, maar zelf ijs maken is véél lekkerder. Bovendien is het helemaal niet moeilijk, wel moet je even geduld hebben voordat je ijs helemaal klaar is. Zo maak je het allerlekkerste pindakaas-chocolade-ijs!

Wat heb je nodig?

  • 250 milliliter slagroom
  • 200 milliliter gecondenseerde melk
  • 180 gram pindakaas
  • 115 gram gesmolten en afgekoelde chocolade

Wat moet je doen?

  • Meng de slagroom met de gecondenseerde melk en de pindakaas. Roer dit tot het een glad geheel is.
  • Schenk daarna de chocolade bij het ijs, maar roer deze er niet helemaal doorheen. Zet het ijs minstens 6 uur in de vriezer. Je hoeft niet door het ijs te roeren wanneer je het in de diepvries hebt geplaatst. Dankzij de gecondenseerde melk zal je ijs geen ijskristallen krijgen.
  • Je pindakaas-chocolade-ijs is het lekkerst als je het binnen twee weken opeet.

Wil je nog meer soorten ijs maken? Lees dan ook de onderstaande recepten:

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: videostill