Sabine

Het is een stuk makkelijker dan je dacht

Wat snoepgoed betreft hebben we best veel in de schappen liggen: chocolade, winegums, lolly’s, maar ook de geliefde dropjes. Nu is het natuurlijk heel makkelijk om een zak Venco open te trekken, maar het is ook helemaal niet zo lastig om het zelf te maken!

Dit heb je nodig:

  • 250 milliliter water
  • 150 gram zoethout
  • 3 theelepels stroop
  • ½ theelepel salmiak
  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 theelepels bloem

Zo maak je het:

  • Snij het zoethout in kleine stukjes van ongeveer 1 cm groot. Breng daarna water aan de kook en kook hierin de zoethout.
  • Laat dit ongeveer vijf minuten koken en giet daarna het water af in een ander pannetje. Zet het pannetje met het zoetzoutwater terug op het vuur en laat dit inkoken. Doe dit zolang tot er nog maar een vijfde van je water over is, oftewel 50 milliliter. Zet daarna het vuur laag.
  • Doe de stroop in het water en wacht tot dit is opgelost. Voeg daarna de salmiak toe. Wil je graag zoute drop? Voeg dan nog een hele theelepel extra salmiak toe.
  • Laat daarna de blaadjes gelatine in koud water weken. Ben je vegetariër of eet je liever geen gelatine? Gebruik dan agar agar.
  • Maak ondertussen op een schoteltje een mengsel met de bloem en drie eetlepels water.
  • Voeg de gelatine en het bloempapje toe aan het kokende zoethoutwater. Blijf ondertussen roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Schenk je doopmengsel daarna op een ingevet stuk aluminiumfolie. Laat dit goed uitharden. Dit kan wel een aantal dagen duren. Snijd daarna kleine langwerpige vormpjes uit de dropplaat en klaar is je drop!

Bron: Albert HeijnBeeld: Pixabay