Ingrediënten
  • 6 plakjes wit brood
  • 4 plakjes kalkoenfilet
  • 5 plakjes kaas
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel gele mosterd
  • 3 eieren
  • 50 milliliter melk
  • Zout naar smaak
  • Snufje paprikapoeder
  • 15 milliliter zonnebloemolie
  • 30 gram boter
Christel
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 6 plakjes wit brood
  • 4 plakjes kalkoenfilet
  • 5 plakjes kaas
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel gele mosterd
  • 3 eieren
  • 50 milliliter melk
  • Zout naar smaak
  • Snufje paprikapoeder
  • 15 milliliter zonnebloemolie
  • 30 gram boter

Wij watertanden nu al!

In Amerika is de populaire Monte Cristo sandwich niet aan te slepen. De speciale tosti is de Amerikaanse variant van Croque Monsieur. Een heerlijk, vullend en romig  gerecht dat iedereen een keer moet hebben gehad. 

Wat moet je doen?

  • Doe de eieren, melk, paprikapoeder en zout in een kom en klop dit op met een vork.
  • Mix de mayonaise en de mosterd in een kommetje.
  • Smeer de boterhammen in met een dun laagje mosterdmayonaise.
  • Leg één plakje kaas op de eerste boterham die is ingesmeerd met mayonaise. Leg hier 1 plakje kalkoenfilet overheen en leg daar weer een half plakje kaas op.
  • Leg nu de onderkant van een andere besmeerde boterham op de kaas.
  • Leg een plak kalkoenfilet op de mayonaise en dan een plak kaas.
  • Leg daarna de andere boterham op je sandwich met de mayonaisekant naar beneden.
  • Doe hetzelfde met de andere drie sneetjes brood.
  • Zet een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe de boter en olie in de pan.
  • Dip beide kanten van de sandwich in het ei en leg deze vervolgens in de pan zodra de boter helemaal gesmolten is.
  • Bak beide kanten van de sandwich 3 tot 4 minuten en je Monte Cristo sandwich is klaar!
  • Eet smakelijk!

Nog steeds honger? Maak ook:

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: videostill