Sabine

Mascarpone zelf maken is een stuk goedkoper dan het kant-en-klaar in de winkel kopen!

De bak- en kookliefhebbers onder ons weten dat mascarpone een veelgebruikt ingrediënt is voor luchtige toetjes en romige sauzen. Ben jij iemand die vaak mascarpone gebruikt? Dan weet je ook dat de roomkaas niet bepaald budgetvriendelijk is voor de portemonnee. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om het zelf te maken!

Dit heb je nodig:

  • 720 milliliter verse slagroom
  • sap van een halve citroen

Zo maak je het:

  • Plaats een bolzeef in een diepe kom. De zeef mag de bodem van de kom niet raken. Doe een kaasdoek in de bolzeef. 
  • Doe de slagroom in een pannetje en laat dit op een laag vuur staan, roer regelmatig. De slagroom is klaar wanneer belletjes aan de zijkant van het pannetje ontstaan.
  • Voeg daarna de citroensap toe aan de slagroom. Roer met een garde en laat het geheel nog een paar minuutjes opstaan.
  • Giet het mengsel daarna in de kaasdoek en dek het daarna af met folie. Laat het vervolgens een nacht in de koelkast staan.
  • De volgende dag is je mascarpone klaar!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Lees ook: Zo maak je zelf crème fraîche!

Bron: YouTube Fatemahisokay | Beeld: Videostill YouTube