Lisa Pover
20 min.
2-3 pers.
Ingrediënten
  • 200 g spaghetti
  • 3 teentjes knoflook, dun gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • Zout naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Pasta aglio e olio is de ultieme snelle en simpele Italiaanse klassieker. Met maar een paar basisingrediënten zoals knoflook, olijfolie en pasta zet je in een mum van tijd een smaakvol gerecht op tafel. Perfect voor drukke doordeweekse avonden wanneer je geen zin hebt in gedoe, maar wel wilt genieten van een heerlijk bord comfort food. Simpel, snel en altijd lekker!

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti volgens de verpakking in ruim zout water beetgaar.

  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

  3. Voeg de gesneden knoflook toe en bak tot het licht goudbruin is, pas op dat het niet verbrandt.

  4. Voeg de chilivlokken toe en bak kort mee.

  5. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookwater.

  6. Meng de pasta door de olie en knoflook in de pan. Voeg eventueel een scheutje kookwater toe om het smeuïger te maken.

  7. Breng op smaak met zout en garneer met peterselie en Parmezaanse kaas.