Ingrediënten
  • 300 g jasmijnrijst (liefst gekookt en afgekoeld – restjes zijn perfect)
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 zak roerbakgroenten (bijv. Oosterse mix, ca. 400 g)
  • 2 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal oelek (optioneel)
  • Gebakken uitjes (uit een potje)
  • Peper en zout naar smaak
Lisa Pover
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 g jasmijnrijst (liefst gekookt en afgekoeld – restjes zijn perfect)
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 zak roerbakgroenten (bijv. Oosterse mix, ca. 400 g)
  • 2 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal oelek (optioneel)
  • Gebakken uitjes (uit een potje)
  • Peper en zout naar smaak

Geen tijd of zin om uitgebreid te koken? Deze snelle versie van Nasi Goreng is ideaal voor een doordeweekse avond. Met gebakken rijst, kip, ei en kant-en-klare groenten zet je binnen 30 minuten een Indonesische klassieker op tafel – zonder gedoe, mét veel smaak.

Bereiding

  1. Bak de kip: Verhit 1 el olie in een grote pan of wok. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Voeg groenten toe: Doe de roerbakgroenten erbij en bak 4–5 minuten mee tot ze gaar zijn.

  3. Voeg rijst toe: Schep de koude rijst erbij en bak al omscheppend tot alles goed warm is.

  4. Saus mengen: Voeg de ketjap, sojasaus en eventueel sambal toe. Meng alles goed door.

  5. Eieren erbij: Maak ruimte in de pan, voeg 1 el olie toe en breek de eieren erin. Roerbak tot ze gestold zijn en meng dan met de rest.

  6. Afmaken: Serveer de nasi en bestrooi met gebakken uitjes.