Sabine

Dat wordt smikkelen en smullen

Waar cake is, daar is de zoetekauw te vinden. Zin om de trek in cake op een nóg magischere manier te stillen? Dan is deze cake echt iets voor jou. Deze traktatie bestaat namelijk uit drie lagen: normale cake, custard en fudge.

Dit heb je nodig:

  • 3 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 90 gram suiker
  • 1 eetlepel water
  • 90 gram gesmolten boter
  • 90 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 375 milliliter melk
  • snufje zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Doe de eidooiers, suiker en water in een kom en klop tot het mengsel van lichtgeel is. Voeg daarna al roerend de gesmolten boter toe.
  • Zeef daarna de bloem in het mengsel en roer. Voeg hierna ook de zout en het vanille-extract toe. Meng het mengel opnieuw goed.
  • Schenk daarna al roerend de melk bij het beslag.
  • Klop in een aparte kom de eiwitten tot pieken vormen. Roer de eiwitten daarna voorzichtig door het andere mengsel.
  • Vet een ronde ovenschaal in met een doorsnede van ongeveer 18 centimeter. Schenk het beslag in de schaal en zet de cake 50 minuten in de oven. Door de lage temperatuur zal het onderste gedeelte minder garen dan het bovenste gedeelte. Hierdoor ontstaan de drie ‘magische’ lagen.

Dit later nog eens lezen? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Emojoie Cuisine | Beeld: Videostill YouTube