Sabine

Heb jij je omelet ooit weleens zo gemaakt?

Ben jij een enorme fan van een lekkere omelet en wil jij ‘m het liefst zo luchtig mogelijk? Dan hebben we goed nieuws voor je. Wij ontdekten namelijk hoe je een omelet zo luchtig mogelijk klaarmaakt. Je hoeft het ei daarvoor helemaal niet te vermengen met melk of een half uur klutsen tot het kramp in je arm schiet. Je hoeft je ei simpelweg op déze manier te maken!

Dit heb je nodig voor je omelet:

  • 4 grote eieren
  • 8 plakken ham
  • 115 gram geraspte (cheddar)kaas
  • 1 rode of gele paprika
  • snufje zout
  • halve ui
  • snufje peper
  • 14 gram verse peterselie
  • diepvrieszakje

Zo maak je het:

  • Snijd de ham, ui, paprika en peterselie fijn.
  • Breng een grote pan water aan de kook.
  • Breek de eieren in het diepvrieszakje en doe het diepvrieszakje dicht. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk lucht in het zakje zit. Schud de eieren in het zakje tot ze er goed ‘geklutst’ uitzien.
  • Open het zakje en doe de rest van de ingrediënten in het zakje op de peterselie na. Doe het zakje weer dicht en schud opnieuw goed.
  • Plaats de zak daarna in het kokende water en laat het hier een kwartiertje in garen.
  • Gebruik een tang om het zakje na een kwartier uit het hete water te halen. Open de zak en rol de ronde omelet voorzichtig op een bord. Gebruik de peterselie om het geheel af te maken. Serveer direct.

Bron: DelishBeeld: Videostill