Sabine

Kaas en hotdogs zijn altijd een goed idee!

Wie menig kinderpartijtje heeft bijgewoond, weet dat het soms best lastig is om een originele snack te bedenken voor de kinderen. Een plak cake versieren wordt veelal gedaan en ook koek- of spekhappen is vaste prik. Gelukkig staan deze makkelijke hotdogs niet vaak op het menu!

Dit heb je nodig voor tien hotdogs:

  • 8 plakjes cheddar kaas
  • 8 hot dogs
  • 8 satéprikkers
  • 260 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel baking powder
  • 360 milliliter melk
  • 2 eieren
  • Olie om te frituren
  • Saus naar keuze, om te dippen

Zo maak je het: 

  • Leg een plakje kaas plat neer en rol hier de hotdog in. Prik een sateprikker onderin het worstje zodat je een soort lollyworstje hebt.
  • Leg ze op een bakplaat en leg ze 20 minuten in een vriezer.
  • Doe de bloem, zout, peper, baking powder, melk, eieren in een kom en roer goed. Doe het beslag in een lang (!) glas zodat je makkelijker kunt dippen en dip daarna de hot dogs in het glas zodat ze voorzien zijn van een beslagjasje.
  • Doe ze daarna in de frituur en bak tot ze bruin zijn. Laats het daarna uitlekken op een keukenpapiertje en laat het wat afkoelen. Daarna zijn ze klaar om op te eten.

Bron: Tasty. Beeld: Videostill YouTube Tasty