Desy

Dit heb je nodig:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 plakjes spek
  • 1 grote ui, in fijne stukjes
  • 1 wortelen, in kleine stukjes
  • 1 selderijstengels, in fijne stukjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepels italiaanse kruiden
  • 1 laurierblad
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 500 gram kilo rundergehakt
  • 2 x400 gram blikken gepelde tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • glas rode wijn

Verhit olie in grote koekenpan. Bak hierin het spek, de ui, de wortel en selderij voor 20 minuten totdat de groenten gaar en goudbruin zijn. Voeg de knoflook, kruiden, het laurierblad en de champignons toe en bak nog 2 minuten mee. Verhit een wok met een beetje olie erin en voeg de gehakt toe. Rul het tot het bruin en gaar is. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en meng met het gehakt. Voeg de wijn en een beetje suiker toe. Breng op smaak met zout, peper en andere kruiden naar smaak toe. Laat 1 uur pruttelen tot de saus dik is. Serveer met spaghetti en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!


Pagina 2/2

Beeld: Videostill