Naomi

Tomatenketchup maken is helemaal niet zo moeilijk

Tomatenketchup staat in de top tien van de meest gegeten sauzen van Nederland. Het is natuurlijk een heerlijke saus bij friet, burgers, tosti’s en ga zo maar door. Toch maken vrij weinig Nederlanders deze heerlijke rode saus zelf. Tijd om daar verandering in te brengen. Dien jij vanavond je frietjes op met zelfgemaakte tomatenketchup?

Wat heb je nodig?

  • 1.5 kilo tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2  laurierblaadjes
  • 0.5 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 230 milliliter rode wijnazijn
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Tabasco

Wat moet je doen?

  • Snijd de tomaten in partjes en pel en snijd de knoflook fijn.
  • Breng de tomaten, samen met de knoflook, laurier, koriander, kerrie, suiker, azijn, mosterd en tomatenpuree op hoog vuur aan de kook.
  • Zet daarna het vuur laag en laat het geheel doorkoken. Blijf wel af en toe roeren.
  • Zeef de ketchup zodra het vocht verdampt is en brengt de saus op smaak met een paar druppels tabasco.

Lekker!

Wil je je ketchup gelijk even testen? Maak deze dingen:

Bron: 24 Kitchen | Beeld: Inspired Taste