Sabine

De kruidenmayonaise smaakt heerlijk bij diverse soorten vis

Liefhebber van een stukje vis? Dan ben je misschien wel van mening dat een visje nog lekkerder is wanneer je de juiste saus erbij hebt. In de meeste gevallen zorgt de remouladesaus, ook wel ravigotesaus genoemd, voor de finishing touch.

Een remouladesaus is eigenlijk mayonaise waar veel lekkere ingrediënten aan zijn toegevoegd. Niet alleen is het lekker bij de vis, maar het doet je biefstuk of ander rode vleessoorten ook goed smaken.

Dit heb je nodig voor 250 milliliter saus:

  • 200 milliliter mayonaise
  • 10 gram verse peterselie
  • 10 gram verse dragon
  • 10 gram verse kervel
  • 20 gram augurk
  • halve rode ui
  • 15 gram kappertjes
  • 10 gram mosterd
  • zout
  • peper

Zo maak je het:

  • Was de verse kruiden en laat ze drogen op keukenpapier.
  • Hak daarna de kruiden fijn en snijd de augurk in hele kleine blokjes. Hak daarna ook de kappertjes fijn en versnipper de ui. Doe al de gesneden ingrediënten in een kom en voeg de mayonaise en mosterd hieraan toe. Roer het goed door. Voeg daarna een snufje zout en een snufje peper toe. Proef de saus en kijk of er nog wat meer kruiden, kappertjes, augurk of mosterd doorheen mogen. Voeg dit eventueel toe.
  • Je kunt het daarna meteen eten, maar het is ook lekker om het even een uurtje in te laten trekken.
  • De saus is in de koelkast twee weken houdbaar.

Zin gekregen in vis? Dan vind je deze recepten wellicht ook lekker: 

Bron: Passie Horeca. Beeld: Videostill Youtube Allerhande