Sabine

Lekker met stukjes pecannoten en karamelsaus

Heb je zin in een cheesecake smaak, maar zit je er echt niet op te wachten om een half uur in de keuken te zwoegen om vervolgens nog eens drie uur te wachten voordat je baksel eindelijk een keer is opgestijfd? Dan is deze cheesecake dip echt iets voor jou!

Een zandkoekje, een stukje appel, een krakeling. Op het eerste gezicht hebben de drie voedingswaren niet zoveel met elkaar gemeen. Je kunt het inderdaad allemaal eten, maar ze zijn ook alledrie hartstikke geschikt om in een cheesecake dip te dippen.

Dit heb je nodig:

  • 225 gram roomkaas
  • 45 gram gezouten roomboter
  • 65 gram poeder suiker
  • 45 gram bruine suiker
  • halve theelepel vanille-extract

Optionele ingrediënten:

  • 65 gram gehakte pecannoten
  • 60 milliliter karamelsaus

of:

  • half blik taart & vlaaifruit vulling

Zo maak je het:

  • Klop de roomkaas los in een kom en voeg daarna de boter toe. Roer het tot beiden goed met elkaar zijn vermengd.
  • Voeg de poedersuiker toe en roer dit voorzichtig door het mengsel, anders stuift de poedersuiker uit de kom.
  • Roer daarna de bruine suiker en het vanille-extract door het mengsel.
  • Doe het mengsel in een kom en het dippen kan beginnen. Wil je het geheel extra afmaken? Voeg dan de optionele ingrediënten toe. Verspreid de pecannoten over de bovenkant en schenk daarna de karamelsaus eroverheen. Zin in wat fruitigers? Verdeel dan een half blik taartvulling over de cheesecakedip.
  • Daarna kun je van alles in de spread dippen. Krakelingen, appelreepjes, digestieve koekjes. Alles wat je er maar lekker in vindt!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: I Heart Naptime | Beeld: Videostill