Sabine

Met deze taart verover je het hart van elke geitenkaasfan! 

Elke avond staan vele thuiskoks weer voor hetzelfde dilemma: wat gaat er vanavond gekookt worden? De een heeft geen zin in dit en de ander vindt dat weer niet lekker. Wat je op zo’n moment te doen staat? Maak deze heerlijke geitenkaastaart!

Dit heb je nodig:

  • 450 gram bladerdeeg
  • 750 gram prei
  • Boter voor het invetten van een taartvorm
  • Twee eetlepels bloem
  • 200 gram geitenkaas
  • Een pakje spekjes
  • 3 eieren
  • 200 milliliter kookroom

Zo maak je het:

  1. Ontdooi de bladerdeeg en verwarm de oven vast voor op 200 graden.
  2. Was de prei en snijd deze in dunne ringen.
  3. Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de prei en de spekjes hieraan toe. Laat dit een paar minuten opstaan en voeg hierna het beetje bloem toe.
  4. Klop in een kom de kookroom samen met het ei. Hierna kun je de kookroom toevoegen samen met de eieren. Roer dit goed in de pan en laat dit even opstaan. Daarna kun je de geitenkaas over je mengsel brokkelen. Laat dit zachtjes opstaan!
  5. Vet een taartvorm in en bekleed dit daarna met de bladerdeeg. Hierna kun je het mengsel in de springvorm gieten.
  6. Plaats je taart in de oven en bak dit in 30 minuten gaar.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pixnio