Desy

Zo maak je het:

Voeg olie toe aan een braadpan en verhit dit op middelhoog vuur. Neem het rundvlees en voeg dit toe aan de hete pan. Breng op smaak met zout en peper (wees niet te zuinig!). Schroei het vlees aan alle kanten dicht. Haal het vlees als het is dichtgeschroeid uit de pan en leg apart. Doe de ui en de bacon in de pan en laat bruin worden.

Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. Voeg de bloem toe en meng alles goed door elkaar totdat de bloem helemaal is opgenomen door het gerecht. Kook twee minuten en voeg dan de tomatenpuree, runderbouillon, rode wijn en balsamico-azijn toe. Doe de blokjes aardappel in de pan en voeg de plakjes wortel en takjes tijm toe. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Draai het vuur laag als de stoofpot kookt en doe de deksel op de pan. laat sudderen tot de saus flink is ingedikt.


Pagina 2/2

Beeld: Videostill