Zin in een dessert dat áltijd indruk maakt? Deze klassieke Amerikaanse cheesecake is romig, stevig en precies zo decadent als je hoopt. De krokante bastognebodem vormt een perfect contrast met de zachte vulling, en de frisse topping van rood fruit maakt het helemaal af. Ideaal voor feestjes, etentjes of gewoon… omdat je er zin in hebt.
Bereidingswijze
-
Bodem maken
-
Verwarm de oven voor op 160°C (boven- en onderwarmte).
-
Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een zak en sla fijn met een deegroller.
-
Meng met de gesmolten boter en druk stevig in een met bakpapier beklede springvorm (ca. 24 cm).
-
Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat iets afkoelen.
-
-
Vulling maken
-
Klop de roomkaas romig met de suiker.
-
Voeg één voor één de eieren toe, gevolgd door de zure room, vanille-extract en eventueel de bloem. Mix tot een glad beslag (niet te lang mixen!).
-
Giet het mengsel op de bodem en strijk glad.
-
-
Bakken
-
Bak de cheesecake 50–60 minuten in de oven. De buitenkant moet stevig zijn, de binnenkant mag nog een beetje wiebelen.
-
Zet de oven uit en laat de taart 1 uur in de oven afkoelen met de deur op een kier. Daarna minstens 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast.
-
-
Topping maken
-
Verwarm het rode fruit met suiker en citroensap in een pannetje tot het zacht wordt en een beetje sap loslaat.
-
Voor een dikkere saus: los maizena op in koud water en voeg toe, kort laten koken tot het indikt.
-
Laat afkoelen en schep over de cheesecake vlak voor serveren.
-