Christel

Dit moet je een keer proberen

We zijn gek op kip én dol op pesto. Combineer de twee en je hebt een combinatie om u tegen te zeggen. Bovendien hoef je geen keukenprinses of -prins te zijn, want dit recept is heel makkelijk om te maken én het is klaar in een handomdraai. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in:

Wat heb je nodig voor vier porties?

  • 4 dunne kipfilets
  • 4 eetlepels pesto
  • 2 vleestomaten, in plakken gesneden
  • 45 gram paneermeel
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • scheutje olijf- of zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak


Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed ovenschaal met aluminiumfolie.
  • Schenk wat olijfolie over het aluminiumfolie en leg de kipfilets hierop. Strooi een beetje zout en peper over de kipfilet.
  • Smeer op iedere kipfilet ongeveer 1 eetlepel pesto uit. Leg daarna op iedere kipfilet ongeveer twee plakjes tomaat.
  • Doe de paneermeel, knoflook, Parmezaanse kaas en een beetje olijfolie in de kom. Roer dit tot alles goed is vermengd. Voeg eventueel nog wat peper toe.
  • Sprenkel het paneelmengsel over de tomaten heen, schenk hier als laatst nog wat olijfolie overheen.
  • Bak de kip gaar in 15 á 20 minuten.
  • Geniet ervan!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: videostill Laura in the Kitchen