Desy

Kip jambalaya met een vleugje chorizo!

Kip jambalaya, eventueel met gamba’s, is van oorsprong ontstaan in de Creoolse en Cajunse keuken maar afgeleid van het Spaanse rijstgerecht paella. Het kan makkelijk gemaakt worden met behulp van een pakje, maar het gerecht zelf maken is ook hartstikke simpel! 

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  • Snijd de chorizo in plakjes en de kipfilet in reepjes. Snipper de uien en snijd de paprika in blokjes. Snijd de bleekselderij fijn en maak de sperziebonen schoon.
  • Doe het water en de kippenbouillontabletten in een pan en breng dit aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de kip, paprikapoeder en cayennepeper toe. Bak de kip in drie minuten goudbruin. Haal de kip uit de pan.
  • Doe de rest van de olie in de pan en bak de chorizo 3 minuten mee. Voeg de ui toe en bak dit 5 minuten mee. Schep dan de groenten erdoor en voeg de rijst toe. Roer goed door elkaar en schenk al roerende de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra het kookt en laat in 20 minuten gaar worden. Voeg op de helft, dus na tien minuten, de kip weer toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct. Ook lekker met gamba’s!

Lees ook: Deze vegetarische, romige pasta-ovenschotel is om je vingers bij af te likken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Albert Heijn | Beeld: Wikimedia Commons