Robby

Dit heb je nodig:

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 110 gram bloem
  • 35 gram maïzena
  • 400 ml slagroom
  • 160 gram mascarpone
  • 8 el kristalsuiker
  • 2 zakjes klopfix
  • Advocaat
  • Poedersuiker

+ taartvorm 24 cm diameter

Zo maak je hem: 

1. Klop de eieren, suiker en vanillesuiker luchtig, circa 10 minuten op middelhoge stand. Het beslag moet gaan schuimen, ongeveer de dikte hebben van bijna opgeklopte slagroom
2. Zeef de bloem met maïzena boven de kom en spatel dit voorzichtig door het eimengsel, niet te lang, anders ontsnapt alle lucht
3. Vet de taartvorm in met boter en bebloem deze
4. Giet het beslag in de vorm
5. Bak de taart gaar in een voorverwarmde oven 30 tot 35 minuten, goudbruin, gaarheid kan je testen door op de taart te drukken, deze moet rustig terugveren
6. Laat de taart paar minuten afkoelen in de vorm, stort hem daarna op het rooster en laat het biscuit volledig afkoelen, snijd daarna door de midden
7. Giet de slagroom in een mengkom en voeg hier de suiker, mascarpone en klopfix aan toe
8. Klop de slagroom tot een stevige en luchtige massa
9. Bestrijk de afgekoelde taart met slagroom in vorm van een bol, laat de randen iets vrij
10. Meng nu wat advocaat met wat slagroom en bestrijk het midden gedeelte van de slagroombol
11. Pak nu de bovenste helft van het biscuit en maak een rechte snede
12. Herhaal dit nog 3 keer, zodat je in totaal 4 insnedes hebt gemaakt
13. Leg nu de bovenste helft van de taart op de onderkant, door de bolling van de slagroom zal de bovenkant mooi openvallen zodat er een ster ontstaat
14. Bestrooi de taart met poedersuiker

Bron: Doortje’s Keuken | Beeld: Videostill