Desy

Dit heb je nodig:

  • Een bak van je favoriete Ben & Jerry’s ijs van 500 ml
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Optioneel: vlokken of chocoladestukjes

Zo doe je het:

Schep het ijs in een grote kom en laat het een beetje warm worden. Het ijs hoeft niet helemaal te smelten, maar als het de structuur van softijs heeft is het goed. Voeg een deel van het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een glad geheel. Voeg dan de rest van het zelfrijzend bakmeel toe en mix weer tot een glad mengsel. Vet een cakevorm in met boter en schep het mengsel in de cakevorm. Zet de cake ongeveer 45 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Controleer met een saté-prikker of de cake gaar is en laat deze afkoelen op een rooster.

Tip: doe ook eens vlokken door het beslag voor een heerlijk chocoladetintje! 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Laura’s Bakery | Beeld: Videostill YouTube