Desy

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijnt
  • 400 gram kipfilet
  • 400 gram basmatirijst
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels ketjap
  • 100 gram wortel
  • 100 gram tauge
  • 100 gram groene kool
  • 1 eetlepel koriander
  • 2 bosuien
  • 2 eieren
  • 50 gram pinda’s (optioneel)
  • 1/2 limoen
  • 1 rode peper (optioneel)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit olie in een wok, snijd de ui en verwarm deze 5 minuten. Voeg knoflook toe en wok nog 1 minuut. Voeg gember, kurkuma en komijn toe en roer goed door elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de wok en bak 5 minuten tot de kipfilet gaar en goudbruin is. Voeg de gekookte rijst samen met sambal oelek, sojasaus en ketjap manis toe aan de wok. Meng goed door elkaar en voeg de gesneden groenten toe (je kunt in principe alle groenten gebruiken die je wilt). Zet het vuur middelhoog en roer alle ingrediënten gedurende drie minuten goed door elkaar. Bak ondertussen de eitjes, snijd de koriander en snijd de bosui in ringetjes. Schep de nasi op een bord, besprenkel met limoensap en garneer met een gebakken eitje, koriander en pinda’s.

Tip: houd je van pittig? Snijd dan de chilipeper in kleine stukjes en voeg deze toe aan het gerecht. 


Pagina 2/2

Beeld: Videostill