14 september 2017
Naomi

Japanners eten nu rauwe kipsushi

Dat ze in Azië andere eetgewoontes hebben wisten we al. Dat kip rauw eten niet een heel slim plan is, weten wij ook. Toch denken ze daar in Japan anders over. Hier vervangen ze de vis in sushi voor rauwe kip. Een goed idee? Wij denken van niet. 

Mensen die rauwe kip eten lopen een groot risico op gevaarlijke bacteriën.

Kipsashimi
De nieuwe vorm van sushi heet kipsashimi, of in het Japans torisashi. Het bestaat uit dunne reepjes rauwe kip van de binnenkant van de kippenborst. Dat stuk van de kip zou minder bacteriën bevatten, zodat de ziektes zoals salmonella minder snel overgedragen kunnen worden. Ze garen het vervolgens tien seconden en dan wordt het geserveerd. Tien seconden is alleen verre van genoeg om die bacteriën te doden.

Risico
“Het is niet verstandig om kip te eten die niet helemaal gaar is. Op rauwe kip en gevogelte kunnen nu eenmaal ziekteverwekkers voorkomen”, zegt Patricia Schutte, woordvoerder van het Voedingscentrum tegen EditieNL. Bacteriën zoals salmonella en campylobacter zijn vooral heel gevaarlijk voor ouderen, jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een verlaagde weerstand. Zij kunnen heel erg ziek worden van deze bacteriën.

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: EditieNL, Het voedingscentrum | Beeld: Unsplash