Maayke

Een lekker alternatief voor de klassieke carpaccio op de kersttafel

Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken: Vitello tonnato. Dit gerecht wordt opgemaakt in de stijl van de bekende klassieke carpaccio. Toch is deze bijzondere smaakcombinatie tussen kalfsvlees en tonijnmayonaise nét wat aparter. Een perfect voorgerecht dus als jij je gasten dit jaar eens wil verassen met een ander soort carpaccio.

De fijngesneden kalfsvlees, bedekt onder een dikke laag tonijnmayonaise is werkelijk om je vingers bij af te likken.

Dit heb je nodig (voor 4 porties):

  • 250 gram kalfsvlees (zelf garen of gekochte kalfsfricandeau)
  • 160 gram tonijn in blik (olijfolie)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels citroensap
  • kappertjes
  • een handje vol rucola
  • geroosterde pijnboompitjes

Zo maak je het:

  • Snijd het kalfsvlees- of fricandeau in dunne plakken en verdeel de plakken op 4 borden. Zet de borden aan de kant.
  • Voeg in een blender de tonijn, mayonaise, citroensap en kappertjes. Blend alles goed door elkaar totdat er een gladde sausmix ontstaat. Mocht de saus te droog zijn, voeg er dan nog wat mayonaise aan toe.
  • Besmeer de plakjes kalfsvlees met een royale laag tonijnmayonaise en maak het gerecht af met wat rucola, geroosterde pijnboompitjes en eventueel nog wat extra kappertjes. Buon appetito!  

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Videostill