Ingrediënten
  • 500 g gnocchi (kant-en-klaar, koelvers of uit het schap)
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum (optioneel)
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
Lisa Pover
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 g gnocchi (kant-en-klaar, koelvers of uit het schap)
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum (optioneel)
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt

Zin in een snelle, hartverwarmende Italiaanse maaltijd? Met kant-en-klare gnocchi uit de winkel zet je in minder dan een halfuur een klassiek comfortgerecht op tafel. De simpele tomatensaus en Parmezaanse kaas maken het helemaal af.

Bereiding

1. Tomatensaus maken

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook 1 minuut zachtjes.

  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.

  3. Voeg het blik gepelde tomaten toe (druk ze wat fijn met een lepel).

  4. Voeg suiker, peper en zout toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen tot hij wat indikt.

  5. Voeg eventueel wat verse basilicum toe aan het einde.

2. Gnocchi koken of bakken

Koken:

  1. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook.

  2. Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven (ca. 2-3 minuten), giet af.

Bakken (voor een krokant randje):

  1. Verhit wat olijfolie in een koekenpan.

  2. Bak de gnocchi op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en knapperig, af en toe omscheppen.

3. Serveren

  1. Meng de gnocchi met de tomatensaus of schep de saus eroverheen op het bord.

  2. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en extra basilicum.

Lekker met:

Een frisse salade van rucola, cherrytomaten en balsamico. Serveer met een glas rode wijn zoals Valpolicella of Merlot.