Robby

Aardbeien gekocht? Föhn erop!

Aardbeien, wij zijn er dol op. De heerlijke zoete vrucht is nu volop verkrijgbaar en daar maken we dankbaar gebruik van. Maar kwetsbaar is dat rode fruit ook en soms kunnen we de helft van zo’n lekker bakje weggooien. Vooral als je ze ‘s ochtends wast zijn je aardbeitjes een uur later vaak al veranderd in een zompige, zachte bende. 

Gelukkig hebben wij een handig trucje waarmee je je aardbeien in slechts 30 seconden redt van een zompige dood en ze heerlijk fris en stevig houdt!

Trucje

Fruit moet gewassen worden, wel zo hygiënisch. Je hebt natuurlijk geen zin om beestjes, zand of een hap modder binnen te krijgen als je een aardbei in je mond stopt. Maar soms zorgt het vocht dat achterblijft na het wassen ervoor dat het fruit zacht wordt en zelfs gaat bederven. Daar kun je gelukkig heel makkelijk iets aan doen en het enige dat je nodig hebt is… Een föhn! Haal het kroontje van de aardbeien en spoel ze goed af. Leg ze vervolgens op keukenpapier, dit vangt al veel vocht op. Richt daarna gedurende 30 seconden de föhn op de laagste stand op het fruit en droog ze. Daarna weer in de koelkast en je zal zien dat het fruit langer fris en vers blijft!

Lees ook: Het beste bijgerecht bij de barbecue: romige aardappelsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels