Desy

De perfecte pasta maak je zo!

Je denkt misschien dat het niet mogelijk is om je pasta nóg lekkerder klaar te maken, maar dat is niet helemaal juist! Met deze geheime tips van de chef leer jij namelijk je pasta optimaal klaar te maken. Geloof ons, je bordje spaghetti zal nooit meer hetzelfde smaken!

Want wat blijkt namelijk, er is een juiste én een verkeerde manier om pasta te koken. Wellicht een beetje verwarrend voor je, want als we dachten iets te kunnen koken dan is het wel pasta! Want hoe moeilijk kan het zijn? Je zet een pan met water op, gooit er wat zout in, voegt je pasta toe, koken en klaar. Maar niets is minder waar, want er valt nog heel wat te verbeteren aan je pasta-kookkunsten!

Stap 1:

Kook de pasta twee minuten minder lang dan je normaal zou doen. Dit lijkt misschien niet een heel groot verschil, maar als je nagaat dat je pasta maar acht minuten kookt, dan maken twee minuten wel degelijk verschil.

Stap 2

Als je de pasta zes minuten hebt gekookt, gooi het dan bij de saus die je aan het maken bent. Wanneer je dit doet en de saus nog even laat pruttelen, krijg je de perfecte pasta doordat de pasta nu nog wat langer gaat garen. Ook een pluspunt; door de pasta 1 tot 3 minuten in de saus door te laten koken, absorbeert de pasta de smaken van de saus.
Zo simpel is het!