Desy

Neem een grote kom en doe hier het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze bij de rest van de ingrediënten. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de melk toe. Kneed het tot een glad en samenhangend deeg.

Druk het deeg goed plat en verpakt het in huishoudfolie. Doe het deeg in de vriezer en laat het hier een uur koelen. Je kunt het deeg ook een dag van tevoren maken en de hele nacht in de koelkast laten liggen. Haal uit de vriezer of koelkast en laat het even ontdooien. Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plakkaat van ongeveer een halve centimeter dik en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Garneer met de amandelen en bestrijk met melk. Doe 30 minuten in de oven. Laat afkoelen. Eet smakelijk!


Pagina 2/2

Beeld: Videostill