Christel


In een handomdraai heerlijke bloemkool

Hoewel er tal van recepten bestaan om je bloemkool extra lekker te maken -denk aan de bloemkoolovenschotel of de kaas-bloemkoolhapjes– kosten deze helaas net wat meer tijd om te bereiden dan wanneer je het gewoon kookt. Gelukkig is er een manier om die eetbare bloembundels veel lekkerder te laten smaken, zonder dat het je extra tijd kost.

Met behulp van wat kruidenboter smaakt je groente véél lekkerder.

Parmezaanse kaas
Je hebt het chefs in restaurants vast weleens zien doen, ze serveren gekookte groenten met wat roomboter. Hartstikke lekker! Maar wil je je bloemkool nog meer smaak geven? Voorzie ze dan van een klont kruidenboter en eventueel wat Parmezaanse kaas!

Wat heb je nodig?

  • 1 bloemkool
  • 50 gram kruidenboter
  • Parmezaanse kaas naar smaak (optioneel)

Wat moet je doen?

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze zoals je dat altijd doet.
  • Giet de kool vervolgens af en smelt de kruidenboter.
  • Giet de kruidenboter gelijkmatig over de groenten heen en roer de groente door elkaar zodat ieder stukje is bedekt met boter.
  • Sprenkel vervolgens nog wat Parmezaanse kaas over de bloemkool heen en het is klaar om te eten.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Beeld: Pixabay