Sabine

Deze groene cake is heerlijk luchtig

Heb jij weleens gehoord van Pandancake? Nee? Dan is het hoogtijd om kennis te maken met deze groene lekkernij. Pandancake is een enorm luchtige cake die zijn groene kleur dankt aan de Pandan, een smal blad van een palm.

Het leuke aan deze cake? Het is helemaal niet zo moeilijk om te maken, maar je blaast er wel je gasten mee omver!

Dit heb je nodig: 

  • 6 eierdooiers
  • 9 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 200 gram cakemeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 140 milliliter dikke kokosmelk
  • 2 eetlepels Pandanpasta
  • Theelepel vanille extract
  • 100 gram suiker
  • 150 milliliter zonnebloemolie
  • Snufje zout

Zo maak je het:

  1. Klop de eidooiers een minuut lang in een andere kom en voeg daarna de suiker toe. Mix tot beide goed zijn vermengd.
  2. Voeg hierna de kokos, olie, vanille extract en Pandanpasta toe.
  3. Voeg daarna het meel en de bakpoeder aan je beslag toe. Roer tot het goed is vermengd en zet je beslag daarna even apart.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop in een aparte kom de eiwitten een aantal minuten tot het eiwit niet meer doorzichtig is en de eiwitten luchtig zijn. Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwitmengsel bijna stijf is. Dit kan een tijdje duren!
  3. Voeg hierna het eiwitmengsel bij aan het groene mengsel toe en roer dit met een spatel.
  4. Vet een chiffon cakevorm in en giet hier je beslag in.
  5. Zet je cake in de oven. Vet een rooster, dat in je oven past, in met olie en plaats deze op je cakevorm. Doe je dit niet? Dan wordt de bovenkant van je cake erg bruin. Bak je cake in 50 tot 60 minuten gaar. Wanneer je cake nog maar een kwartiertje hoeft te bakken, haal je het rooster boven de cake weg.

Bron: Zelfmaak ideetjesBeeld: Pandan-chiffon-cake door Andrea Nguyen onder de licentie CC BY 2.0