Robby

Het is nooit te vroeg voor een heerlijke oliebollentaart!

Zodra de ‘r’ weer in de maand zit verschijnen de oliebollenkramen weer overal in het land. Heerlijk, wij zijn gek op oliebollen, appelflappen en wafels, ook als het nog lang geen oudejaarsavond is. Waar wij ook erg van houden is taart, dus waarom niet die twee met elkaar combineren? Je hoort het goed, vandaag maken we een oliebollentaart! 

Supermakkelijk om te maken, het kan namelijk gewoon in de Airyfryer!

Dit heb je nodig: 

  • oliebollenmix van Koopmans (heeft alleen water nodig)
  • 1 appel
  • bloem
  • handje rozijnen
  • poedersuiker
  • water
  • theelepel kaneel

Zo maak je het: 

  • Maak de oliebollenmix in een beslagkom klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de appel in stukjes bestrooi aan alle kanten met bloem.
  • Neem de kom met oliebollenbeslag en voeg een handje rozijnen, theelepel kaneel en de stukjes appel toe.
  • Even roeren en daarna een half uur laten rusten met een theedoek over de kom heen.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet deze in.
  • Vul de bakvorm met de oliebollenvulling en bak deze 40 minuten op 160 graden Celsius in een voorverwarmde Aifryer.
  • Prik na 40 minuten met een sateprikker in de taart om te kijken of hij goed is. Als de sateprikker schoon is haal je de oliebollentaart uit de Airfryer en laat je hem afkoelen.
  • Nog een beetje poedersuiker erop en je oliebollentaart is klaar om van te smullen!

Heb je de smaak te pakken? Je kunt deze appelflappen in de Airfryer maken!

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: Videostill