Zo heb je spruitjes nog nooit gegeten!

Spruitjes zijn net als wiskunde; of je houdt ervan of je haat het. De meeste kinderen weigeren om spruiten te eten vanwege de unieke en bijzondere smaak. Maak ze eens zo en je zult zien dat zelfs de kinderen ervan smullen!

Meestal koken we spruiten simpelweg en gooien we er af en toe nog een groentesausje overheen. Je kunt echter zoveel meer met de bijzondere groente doen! Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 900 gram spruitjes
  • 2 eetlepels groffe mosterd
  • 50 gram oranje marmelade (Albert Heijn)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • zout en peper

Breng een ruime pan met water aan de kook en doe hier zout in. Haal de onderkant van het spruitje en de donkere bladeren eraf. Halveer de spruiten en kook ze ongeveer zes minuten. Meng ondertussen de mosterd, marmelade en appelazijn door elkaar. Doe de spruiten hier in en marineer ze. Doe olie in een wok en verhit dit. Voeg de spruitjes toe en blijf roeren tot ze bruin worden en de randjes knapperig worden (ongeveer tien minuten). Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Beeld: Spruitjes