Christel

Iedere Nutellafan moet dit een keer hebben geproefd

Nutella, in de volksmond ook wel bekend als chocopasta; de verslavend lekkere hazelnootspread. Sommige mensen kunnen hun dag niet beginnen zonder een bammetje te hebben gegeten met de chocoladepasta erop. Ook wordt Nutella graag gebruikt om overheerlijke toetjes van te maken. Zo is dit Nutellabrood buitengewoon lekker en smaakt deze Nutellataart goddelijk. Iets anders wat je ook van Nutella kunt maken is een Nutellasouflé!

Wat heb je nodig voor twee porties?

  • 145 gram Nutella
  • 2 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • twee eetlepels suiker
  • snufje zout
  • scheutje vanille-extract
  • snufje baksoda

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden, spuit twee ramekins in met bakspray of vet deze in met wat boter. Doe daarna in elke ramekin wat cacao en draai deze rond, zodat de binnenkant helemaal is bedekt met cacao.
  • Doe de eiwitten samen met de baksoda in een vetvrije kom en klop de eiwitten tot pieken.
  • Doe de eierdooiers en suiker in een andere kom en klop dit tot een luchtig geheel.
  • Voeg daarna de Nutella, vanille-extract en zout aan het suikermengsel toe en roer dit tot een egaal mengsel. Tip: doe de Nutella eerst 30 seconden in de magnetron, zodat het makkelijker wordt om de hazelnootpasta door het beslag te roeren.
  • Voeg daarna de eiwitten toe en vouw deze door het beslag tot alles een geheel is geworden.
  • Verdeel het beslag over de twee ramekins en plaats deze daarna voor 15 á 17 minuten in de oven.
  • Geniet ervan, de nutellasoufflés zijn erg lekker met een ijskoffie van Nutella!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: videostill