Christel

De brownie van onze dromen

Voor een goede brownie mag je ons ’s nachts wakker maken, met name wanneer de zoete snack nog warm is. Een zelfgemaakte brownie vinden we zonder twijfel het allerlekkerst. Helaas moet deze vaak wel even in de oven. Gelukkig kun je een brownie ook in een mok maken in de magnetron en kun je deze al binnen 1 minuut eten. Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 30 gram bloem
  • 50 gram bruine suiker
  • 25 gram cacao
  • 15 milliliter water
  • snufje zout
  • halve theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels chocolade druppels

Wat moet je doen?

  • Doe alle bovengenoemde ingrediënten -behalve de chocolade druppels- in een (grote) magnetronbestendige mok en klop dit tot een geheel met een vork.
  • Roer daarna de chocolade druppels door het beslag.
  • Plaats de mok voor 45 á 60 seconden in de magnetron (1200W). Laat de browie even koelen voordat deze wordt gegeten.
  • Maak het feestje nog groter door het chocoladecakeje te eten met een bolletje vanille-ijs.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: Pixabay