Robby

Heerlijk uit de Airfryer: bladerdeegballetjes met rundergehakt!

Die Airfryer, wat is het toch een geweldig apparaat. Bakken, braden en frituren: je kan het allemaal met de heteluchtfriteuse. En dat zonder liters vet, gedoe en veel schoonmaakwerk! Dit makkelijke recept is ook weer een absoluut pareltje, als je deze bladerdeegballetjes met rundergehakt eenmaal hebt geproefd kan je niet meer stoppen met eten. En zo simpel, je hoeft er nauwelijks moeite voor te doen! 

Dit heb je nodig: 

  • 500 gram rundergehakt
  • 12 plakken bladerdeeg
  • 1 zakje uiensoepmix
  • 1 Ei

Zo maak je ze:

  • Meng het rundergehakt met het ei en de en uiensoepmix in een kom. Als alles goed vermengd is ga je er ongeveer 20 balletjes van draaien.
  • Ontdooi een pakje bladerdeeg (niet helemaal laten ontdooien, de vellen mogen nog iets stevig zijn) en snijd de plakjes doormidden.
  • Verpak elk balletje in een stukje bladerdeeg en leg ze in een met bakpapier beklede springvorm.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden en bestrijk het deeg met eigeel.
  • Verwarm de balletjes ongeveer 17 minuten totdat ze goudbruin zijn!
Eet smakelijk 🙂
Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest
Bron: Airfryerweb | Beeld: Videostills