Heerlijk hartige aardappelkoekjes!

Heb je zin in een hartig tussendoortje of een lekker vullende lunch? Dan moet je zeker dit recept voor geraspte aardappelkoekjes eens uitproberen. Ze zijn overig ook erg lekker als avondeten bij een stukje vlees en een frisse salade!

Dit heb je nodig:

  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels boter

Zo maak je het:

Schil, was en rasp de aardappelen grof boven een grote kom. Dep de aardappelrasp goed droog met keukenpapier. Snipper de ui fijn en snijd de peterselie fijn. Meng de aardappelrasp met de ui, de peterselie, de bloem en het ei. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de olie met de boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg, zodra de olie en boter heet genoeg zijn om in te bakken, telkens vier porties van het aardappelmengsel in kleine hoopjes in de pan. Druk de hoopjes voorzichtig plat met een spatel en let er hierbij op dat de bergjes niet uit elkaar vallen. Bak de koekjes in vier minuten goudbruin en gaar en keer ze halverwege om. Neem de koekjes uit de koekenpan en laat ze uitlekken op een bordje met keukenpapier. Herhaal totdat het aardappelmengsel op is. Serveer direct. Eet smakelijk!

Bron: Allerhande | Beeld: videostill