Desy

Een heerlijke en makkelijke hartige taart!

Een hartige taart met groente is ideaal voor iemand die toch zijn of haar portie groenten wil binnenkrijgen, maar die geen zin heeft in een simpel gerecht. Deze hartige taart zit namelijk boordevol vitamientjes en smaakt uitzonderlijk lekker. Een echte aanrader!

Dit heb je nodig:

  • 600 gram (3 grote) aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 gram bladspinazie
  • 1 ei
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram verse kruiden zoals bieslook, peterselie en dille
  • 100 gram verkruimelde feta
  • Citroenschil
  • Zout en peper

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 185 graden. Schil de aardappelen en snijd twee van de aardappelen over de lengte in plakjes. Snijd de overige aardappel in de breedte in plakjes.
  • Doe olijfolie in een pan en verhit dit op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes in de olie goudbruin.
  • Vet een bakvorm in met boter (zo blijven de schijfjes plakken). Neem de grote schijfjes en bekleed de rand van de vorm hiermee. Zorg dat de schijfjes elkaar overlappen. Neem dan de kleinere schijfjes en bekleed de bodem van de vorm hiermee.
  • Kook de spinazie in een ruime pan met een beetje water en de kruiden. Giet de spinazie af zodra de spinazie is geslonken.
  • Breek het ei in en kommetje en voeg de ricotta toe. Klop het geheel goed door elkaar en giet het eimengsel over de spinazie heen. Voeg ook de kaas, citroenrasp, peper en zout aan de spinazie toe.
  • Giet het spinaziemengsel over de aardappelen heen en zet het geheel veertig minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Meer recepten met hartige taarten zien?

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: videostill YouTube