Christel

Lekker voor vanavond

Wij zijn dol op hartige taart; helemaal op de versie waarin veel room zit. Niet zo gezond, maar wel ontzettend lekker. Gelukkig kun je het ongezonde ook met het gezonde combineren. Maak bijvoorbeeld eens deze quiche met spinazie en cheddar! Het beste van beide werelden.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 pakje (roomboter) bladerdeeg, ontdooid
  • 4 grote eieren
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram spekreepjes 
  • 170 gram geraspte cheddar kaas
  • 300 gram verse spinazie
  • 180 gram crème fraîche
  • 180 milliliter slagroom
  • peper en zout, naar smaak

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en zijkanten van een springvorm (24 centimeter). 
  • Verhit olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en doe er de knoflook, ui en spekjes in. Bak dit net zo lang tot de spekjes gaar zijn.
  • Snijd de spinazie fijn en bak dit eventjes met de spekjes mee. 
  • Doe de crème fraîche, slagroom en eieren in een kom en klop dit tot een geheel.
  • Roer daarna de kaas door het mengsel en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Roer daarna de spinazie door het beslag en schenk dit in de springvorm.
  • Bak de taart gaar in 35 á 40 minuten.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bonappetit | Beeld: Videostill