Deze hartige croissant-krans met ei, kaas en spek MOET je echt proberen, zo lekker!

krans

Deze croissant-krans met ei is perfect voor een uitgebreide lunch!

Niets heerlijkers dan een uitgebreide lunch op zondagmiddag met verse jus, koffie en lekker brood met beleg. Nu kan je gewoon wat afbakbroodjes in de oven gooien en een eitje koken, maar wij hebben iets veel lekkerders voor je!

Deze hartige, gevulde krans van croissantdeeg gevuld t is het ultieme uitgebreide brunch recept. Iedereen kan er lekker een stuk van pakken, de smaken zijn goddelijk en het ziet er ook nog eens geweldig uit. Daarnaast heb je er zo één in elkaar gedraaid, het is een stuk makkelijker dan dat het eruit ziet. Wat heb je ervoor nodig?

  • 1 verpakking croissantdeeg met 6 grote croissants
  • 6 eieren
  • 6 plakken spek
  • half zakje geraspte kaas
  • scheut melk

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het deeg over, maak er een soort ster met een gat van. Plak het deeg goed aan elkaar zodat het niet loslaat. Meng de eieren met een scheut melk in een maatbeker. Maak roerei van de eieren en voeg wat peper en zout toe. (beetje ei overlaten in de beker, hier moet je het deeg mee bestrijken) Niet te gaar, want ze moeten ook nog in de oven. Leg op elke croissantflap een plakje spek en een grote lepel ei op het beginstuk. Verdeel de eieren goed en bestrooi met kaas.Nu gaan we de croissants dubbelvouwen. Doe dit door het puntje naar binnen te vouwen en dan de croissant dubbel te vouwen, zorg dat het deeg aan de binnenkant (bij het gat) elkaar raakt en druk dit dicht. Bestrijk de krans met het overgebleven ei en zet ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven. Controleer even goed bij 20 -25 minuten dat ie niet te bruin wordt! Eet smakelijk 🙂