Desy

Je verwacht nooit waar deze hamburger van gemaakt is!

Het is Wereldhamburgerdag: er bestaat geen mooier moment om een heerlijk recept met jullie te delen dan vandaag! Natuurlijk weten we dat hamburgers nogal ongezond kunnen zijn, daarom delen we vandaag een ongebruikelijk recept met je: een hamburger gemaakt van zwarte bonen. 

Klinkt heel gek, is heel lekker!

Dit heb je nodig:

  • 100 gram zoete aardappel, in kleine blokjes
  • 400 gram half-om-halfgehakt
  • 150 gram zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels harissa
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram mayonaise
  • 4 maïsbolletjes
  • ½ klein zakje slamelange
  • 10 kerstomaten, kleingesneden

Zo maak je het:

  • Vul een pan met ruim kokend water en een beetje zout en kook hierin de aardappel in ongeveer drie minuten beetgaar. Spoel de aardappel af, laat uitlekken en doe in een kom.
  • Meng de aardappel met het gehakt, 100 gram bonen, het ei, 1,5 eetlepel harissa, het paneermeel, de ui, 3/4 van de koriander en de limoenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vorm van het mengsel vier hamburgers en verhit olie in een koekenpan. Leg de hamburgers in de hete olie en bak ze in 6-10 minuten per kant gaar.
  • Meng ondertussen de rest van de harissa met de mayonaise en breng dit op smaak met limoensap. Meng de rest van het limoensap met de bonen, de koriander en de tomaten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderste helft met het mayonaisemengsel. Beleg ze met de burgers en verdeel de sla en de tomaten-bonensalsa erover. Dek af met de andere helft van de broodjes.

Lees ook: Heerlijk: de Hawaiiaanse variant op de hamburger! Zo at je ‘m niet eerder!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Maxpixel