Naomi

Hammousse is lekker op een toastje!

Deze hammousse is uitermate geschikt voor een feestje. Het is makkelijk te maken en overheerlijk op een toastje. Zo verbaas je al je gasten. Probeer het zelf!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 125 milliliter slagroom
  • 200 milliliter mayonaise
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 400 gram gerookte ham, fijngehakt
  • 4 hardgekookte eieren, geprakt
  • 2 eetlepels rode paprikablokjes
  • 2 eetlepels diepvriesdoperwten (ontdooid)
  • 2 eetlepels geknipte bieslook
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 1 bakje cherrytomaatjes

Wat moet je doen?

  • Meng de ham, ei, paprika, doperwten, bieslook en de mayonaise door elkaar. Breng het op smaak met wat peper en zout.
  • Week de gelatineblaadjes even in warm water en knijp ze daarna uit. Verwarm de bouillon en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
  • Zet de bouillon daarna eventjes weg om af te koelen en roer dan het mayonaisemengsel erdoor.
  • Laat de hammousse in een schaaltje in de koelkast een paar uur opstijven.
  • Garneer de hammousse met enkele gehalveerde cherrytomaatjes.

Zoek je nog meer hapjes die je kunt maken voor een feestje? Lees deze recepten dan ook:

Bron: Planco | Beeld: videostill