Christel

Ideaal voor bier- en chocoladeliefhebbers!

Een taart bakken met Guinness klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar niets is minder waar. Deze chocoladetaart met een karamel-zeezoutsaus is verrukkelijk. Zelf mensen die doorgaans niet van Guinness of bier houden zullen gegarandeerd van deze taart snoepen!

Wat heb je nodig voor de taart?

  • 240 milliliter Guinness
  • 240 gram boter
  • 330 gram bloem
  • 75 gram cacao
  • 400 gram suiker
  • 120 gram sour cream
  • 2 middelgrote eieren
  • Snuf baking soda
  • Zakje vanillesuiker

Wat heb je nodig voor de karamelsaus?

  • 240 milliliter Guinness
  • 200 gram suiker
  • 60 milliliter water
  • Snuf zeezout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe 240 milliliter Guiness samen met de boter in een pan. Laat de boter smelten tot het bier en de boter een geheel zijn geworden. Haal de pan van het vuur.
  • Zeef de cacao bij het mengsel en voeg de suiker toe. Roer dit goed door.
  • Mix de eieren, sour cream en vanillesuiker in een kom. Schenk het Guinessmengsel voorzichtig bij de eieren en mix dit goed.
  • Zeef de baking soda en bloem hierbij en roer dit met een garde tot een geheel zonder klontjes.
  • Schenk het beslag in een springvorm met een diameter van 24 centimeter. Bak de taart gaar in 40 tot 50 minuten.

Wat moet je doen?

  • Doe het water en de suiker in een sauspan. Laat dit staan tot de suiker volledig gekarameliseerd is.
  • Schenk daarna de Guinness erbij en laat het pannetje op een laag vuur staan tot je een dikke karamelsaus hebt.
  • Wanneer de taart en saus zijn afgekoeld, is het tijd om de karamel over de chocoladetaart te schenken. Verdeel de karamelsaus zorgvuldig over de taart en sprenkel vervolgens nog wat zeezout over de taart.

Wist je dat je bier ook hiervoor kunt gebruiken?


Geen 18? Geen alcohol

Bron: Tastemade | Beeld: Video still