Ingrediënten
  • 500 g gnocchi (vers of uit het koelschap)
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 400 g cherrytomaten (gehalveerd) of 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bol mozzarella (in stukjes gescheurd)
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • (Optioneel) Parmezaanse kaas voor garnering
Lisa Pover
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 500 g gnocchi (vers of uit het koelschap)
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 400 g cherrytomaten (gehalveerd) of 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bol mozzarella (in stukjes gescheurd)
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • (Optioneel) Parmezaanse kaas voor garnering

Op zoek naar een snel en smaakvol comfortgerecht? Deze gnocchi met tomaat, knoflook, basilicum en gesmolten mozzarella is precies wat je nodig hebt. In minder dan een half uur zet je een warme, Italiaanse klassieker op tafel – vol rijke smaken, zachte gnocchi en smeuïge kaas. Perfect voor doordeweeks, maar ook fijn genoeg voor een gezellig etentje.

Bereidingswijze:

  1. Gnocchi bakken (optioneel maar aan te raden):
    Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan en zet opzij.

  2. Saus maken:
    Verhit opnieuw 1 el olijfolie in dezelfde pan. Voeg de knoflook toe en fruit 30 seconden tot geurig. Voeg de tomaten toe en laat 8-10 minuten zachtjes pruttelen tot een saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Gnocchi terug in de pan:
    Doe de krokante gnocchi terug in de pan en roer door de saus. Voeg de helft van de basilicum toe.

  4. Mozzarella erbij:
    Verdeel de stukjes mozzarella over het gerecht en zet een deksel op de pan. Laat 2-3 minuten staan tot de kaas begint te smelten.

  5. Serveren:
    Serveer warm, garneer met de rest van de basilicum en eventueel wat geraspte Parmezaan.

Serveer met:

  • Een frisse groene salade

  • Een glas rode wijn zoals Chianti of Montepulciano