Naomi

Je gasten zullen smullen van deze carrot cake!

Steeds meer mensen eten glutenvrij. Bij glutenvrije taarten denken veel personen altijd aan een droge hap zonder smaak. Fout! Deze carrot cake is heerlijk luchtig én smaakvol. Je zal er geen genoeg van kunnen krijgen. Zo kun je ook de gasten die glutenvrij moeten of willen eten een heerlijk baksel voorschotelen. Geloof ons maar; ze zullen smullen!

Let op! Voor dit recept heb je twee springvormen nodig!

Wat heb je nodig?

Voor de taart

  • 250 gram kristalsuiker
  • 125 gram bruine suiker
  • 250 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 500 gram glutenvrij bloem (Bijvoorbeeld Schär of AH)
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 125 ml karnemelk
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 500 gram wortels (geraspt)
  • 125 gram wortelpuree
  • 125 gram kokosvlokken

Voor de topping

  • 220 gram roomkaas
  • 4 eetlepels roomboter (op kamertemperatuur)
  • 500 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram walnoten

Tip: wil je deze taart liever niet glutenvrij maken, vervang de glutenvrije bloem dan door gewone bloem.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de twee springvormen in en strooi er wat bloem in.
  • Doe de olie, suiker en eieren in een grote schaal en meng dit goed door elkaar.
  • Mix de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel in een aparte kom door elkaar.
  • De droge ingrediënten moeten langzaam gemengd worden met de natte ingrediënten. Zo wordt alles goed opgenomen. Meng alles tot er een luchtig beslag ontstaat.
  • Voeg dan de wortelpuree, wortelrasp en de kokosvlokken toe.
  • Verdeel het beslag over de twee springvormen.
  • Bak de twee taarten in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat de taarten daarna afkoelen in de vriezer.
  • Terwijl de taarten afkoelen kan begonnen worden met de topping. Meng daarvoor eerst de roomkaas met de boter.
  • De poedersuiker kan daar vervolgens bij, samen met het vanille extract. Meng dit alles tot het er glad en romig uitziet. Voeg iets meer suiker toe als de topping wat te dun is.
  • Zijn de taarten goed afgekoeld? Haal de springvormen er dan af. Maak één van de cakes plat door er een laagje af te snijden en besmeer die platte laag met de topping. Leg de andere taart erop en besmeer die ook met topping. Maak het af door er wat walnoten in te drukken.
  • Geniet ervan!

Hieronder kun je nog meer glutenvrije recepten lezen:

Bron: Foodloverswebsite | Beeld: Pexels