Naomi

Nu kun je eindelijk zorgeloos genieten van nougat

Nougat is lekker voor bij de koffie, thee of gewoon wanneer je er zin in hebt. Eigenlijk is nougat altijd lekker. Helaas is het niet een heel gezond hapje en daar brengen wij nu verandering in. Deze variant bevat geen suiker, geen lactose én geen gluten. Wat het wel bevat? Heel veel smaak! Probeer het maar…

Wat heb je nodig? (voor 40 blokjes nougat)

  • 220 gram pure chocolade (liefst 80% cacao)
  • 8 eetlepels kokosolie
  • 1 blik kokosroom (400 milliliter)
  • 8 eetlepels pindakaas (suikervrij)
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille extract

Wat moet je doen?

  • Smelt de helft van de chocolade in de magnetron. Voeg vervolgens twee eetlepels kokosolie toe en roer het goed door tot het een gladde massa vormt.
  • Giet de massa in een ingevette brownievorm en laat het in de koelkast of vriezer afkoelen.
  • Giet de kokosroom af, zodat je alleen het dikke gedeelte overhoudt. Laat het opwarmen in een pannetje op laag vuur.
  • Doe 4 eetlepels kokosolie, de pindakaas, cacaopoeder en het vanille extract bij elkaar en mix het mengsel tot het een gladde massa vormt.
  • Giet de warme kokosroom over de chocolade in de vorm en zet het weer terug in de koelkast. Smelt nu de rest van de chocolade.
  • Voeg 2 eetlepels kokosolie toe en smeert dit als een laagje over de gekoelde nougat. Laat het koelen voor minstens een uur, het liefst langer.
  • Snijd de nougat in 30 tot 40 stukjes en bewaar het in een luchtdicht blik of bakje in de koelkast.

Meer gezonde snacks? Probeer deze eens:

Bron: dietdoctor | Beeld: videostill